Googles styreleder Eric Schmidt røper i et ferskt intervju litt av hva søkegiganten ser etter når de ansetter nye arbeidstagere.
Det store spørsmålet er ifølge Google-sjefen om kandidaten er kapabel til å samarbeide godt med andre, en egenskap som verdsettes svært høyt i nettselskapet. Derfor er Google skeptiske til å ansette folk som fremstår som «overarrogante», forteller Schmidt til den amerikanske journalisten Steven Levy, publisert i Backchannel.
Det kan nemlig bety at kandidaten ikke jobber bra i team, utdyper Google-sjefen.
Høy pris for arroganse
– I løpet av mitt første år fikk jeg telefoner fra folk jeg kjenner som kunne si at «Jeg er nestleder i selskap X, og i min karrierevei trenger jeg å bli fungerende sjef». Det var alltid et signal om at jeg burde legge på, sier Schmidt.
Deretter gir styrelederen et eksempel på hvor kostbar arrogansen faktisk kan være i jobbintervjuer. Tidlig i Schmidts periode i Google, før selskapet ble registrert på børsen, fikk nyansatte tilgang på aksjepakker. I ettertid har slike avtaler fått en verdi på oppimot en halv milliard dollar, eller i overkant av tre milliarder kroner.
– Så hvis du vil ha en pris på arroganse, her er den! sier Schmidt.
Tipset fra Google-sjefen kan kanskje være nyttig informasjon for mange norske studenter, som jevnt over sikler etter en jobb hos søkegiganten.
Studentenes favorittbedrift
Tidligere i år spurte Universum over 10.000 norske studenter om hvor de ønsket å jobbe. På topp tre-listen var Google, i selskap med Statoil og NRK. For IT-studentene isolert sett var Google den desiderte vinneren; hele 54 prosent av dem satte selskapet øverst på lista.
Men konkurransen om en jobb i Google er knallhard. Hvert år mottar selskapet om lag en million søknader, mens nyansettelser ligger på 4.000 årlig.
Sjefen for selskapet i Norge, Jan Grønbech, har tidligere fortalt til E24 at Google Norge ikke lyser ut stillinger eksternt.
– Vi forsøkte det en gang, men fikk ikke noen gode resultater ut av det, og vi opplever at folk kommer til oss, sier Grønbech.
Få nordmenn ansatt
Googles danske PR-ansvarlige Christine Sørensen sa imidlertid i sommer at man fort må ut av Norge for å få en spennende teknologijobb hos Google. Og på Googles New York-kontor er det bare én nordmann.
– Vi rekrutterer generelt sett ganske få fra de nordiske landene, og fra Norge spesielt. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, for kompetansen har dere. Kanskje har det noe å gjøre med at nordmenn ikke ønsker å flytte så langt fra mor? sa Sørensen.


No comments:
Post a Comment